Последователи

понеделник, 21 март 2011 г.

За новите приятели

Винаги съм правела разни ръкоделски неща, ама винаги. Отначало с ваденки, изрязани картинки от списания, салфетки. Опитвам се да си спомня как точно открих, че с правенето на картички и скрапбук се занимават мноооого хора и за целта има невъобразимо много професионални уреди. Оказа се, че това си е цяла наука.
Доста дълго просто разглеждах блогове и сайтове, понакупих си някои материали и радвах близки и приятели с майсторийките си, преди да се престраша да си направя блок и да публикувам творенията си. Сякаш навлизах в затвореното пространство на някаква общност - притеснително и толкова вълнуващо.
Та мисълта ми е за това, колко е малка България /или може би хората, правещи красоти са толкова много, че просто са на гъсто :-) /. Преди няколко дни получих покана за приемане в скайпа на една дама, непозната за мен. Приех я и след известно време получих покана за приятелство от същата дама и във Фейсбук. Стана ми любопитно, тъй като се оказа че имаме само един общ приятел и след кратък разговор с него разбрах, че дамата също прави разни неща от хартия и за това е интереса и към мен. Замислих се как от дума на дума, от разговор и от аз чух ти видя ли човек може да открие много приятели със сходни интереси. А дамата се оказа просто страхотна, живее съвсем близко до моят град, много е слънчева и усмихната и спокойно мога да кажа, че изключително се радвам че случайността ни срещна.
Светлана, мила, тази слънчева картичка е за теб. Опитах се да пресъздам ведрото ти настроение, дано съм успяла. Нямаш блог и няма да видиш това, но знам, че утре когато получих пакетчето ще си изненадана и много усмихната.
Честита първа пролет и много успешна седмица на всички!

неделя, 20 март 2011 г.

Пеперудка

Харесвам пауса - хем плътен, хем полупрозрачен, и релеф можеш да му придадеш и да рисуваш върху него. Харесва ми да го съчетавам с ярки цветове. точно както в тази картичка, която направих за предизвикателството на Двете елши.
Паусът е ясен, освен това - зелена основа, весели айлети, няколко камъчета и се надяваме да зарадваме една малка принцеса в сряда.
Дано и на вас ви хареса.

сряда, 16 март 2011 г.

Пролетничко

Имам толкова много работа напоследък, че трудно успявам да се добера до моето ъгълче с инструментите и джунджурийките. Все пак успях да открадна малко време за сметка на съня и ето това са двете ми творения. За "Пролетна градина" на Двете елши са. Искаше ми се да са пъстри, пъстри, но пък от друга страна кафяво-розовата комбинация много ми харесва. Малко по-пестелива съм откъм декорация този път, но аз си ги харесвам.

вторник, 8 март 2011 г.

Честит празник момичета, не забраваяйте че всичко започва и свършва с нас!

http://vbox7.com/play:b2ed3100Поздрав за всички дами - бъдете живи и здрави. Ние даваме началото на всичко ново и това ни прави безкрайно специални. Хубав празник!

петък, 4 март 2011 г.

HAZEL празнува

Аз съм изключително нова и като творец и като притежател на блог :-) Може би за това ми е толкова приятно като виждам колко много дами празнуват ежедневно. HAZEL празнува своята четвърта годинка и по случая е решила да зарадва някой от последователите си. С какво? Можете да видите ето тук   http://craftyhazelnut.blogspot.com/2011/02/celebration-candy.html

сряда, 2 март 2011 г.

8ми март и три рождени дни

Така, както нямах никакво свободно време, все пак успях да направя няколко картички.  Първата е за моята майка, която е много далече от мен, знам колко ще я зарадвам. Обичам те, мамо.
Феята е първата, която правя с новите си печати и си я представях по-различна. Но пък девойката, за която е предназначена си я хареса. Аз продължавам да опитвам да постигна резултат най-близък до това, което си представям.
Днес дъщеря ми е канена на рожден ден на две братчета и се наложи снощи до късно да се старая да изпълня идеите и - едната картичка е за баткото с играчка от Данонино Веселино, а другата е за малкия любител на Маккуин. Днес ще ги поднасяме и се надяваме да ги харесат.