Последователи

вторник, 31 май 2011 г.

1 юни

Утре е първи юни и най-голямата любов в моя живот имат празник. Двете ми малки бясчета - Явора и Тодор. 
По случай деня на детето Хобисимо ни изненада с детско предизвикателство - рисунка на тема "Моето семейство". Снощи Явора нарисува рисунка която днес мистериозно изчезна и се наложи да рисува нова. 
А малкия ми мъж вложи толкова старание, колкото можа. Той по принцип не е много по рисуването, и рядко го виждам да рисува, затова се изненадах много приятно когато видях че рисува вежди, коса и брои дали чертичките за пръсти да са пет.



Дете


То е да бъдеш съвсем мъничък,
но да имаш голямо,голямо сърце
Да достигаш само с ръчичка звездата
в бекрайното синьо небе

То да вярваш в добрия стар дядо
с червени ботуши и бяла брада
Да намериш тайно съкровище
скрито на края на света

То е да тичаш бос във тревата
и често да правиш бели
Да чуваш как някаква фея
нещо тихичко ти шепти

То е да летиш с вълшебно килимче
над далечни и чудни страни
То е да побеждаваш с огнени мечове
дракони и таласъми зли

То е да плуваш в морето
наред с русалки из подводни дворци
То е да хвърлиш хвърчило в небето
и да имаш безкрайно много мечти

То е да можеш само с умивка
да стоплиш студено сърце
То е най-истинското нещо
-да бъдеш дете!

Честит празник милички мои, бъдете живи и здрави, много усмихнати и , ако е възможно, малко по-послушни. Много ви обичам.

понеделник, 30 май 2011 г.

Благодаря

Днес дъщеря ми напуска детската градина. Искам да изкажа огромно БЛАГОДАРЯ на жените, които всеки ден се грижеха за нея, учеха я, показваха и живота във всичките му цветове.
Безкрайно благодаря!!!
За всяка от трите учителки, помощник възпитателката, учителката по музика и директорката на детската градина направих по една картичка и по една бутилка вино, украсена с обща снимка на децата от групата.
С този проект ще участвам в играта на Арти-марк   "Благодаря"







А това е поканата, с която поканихме учителката, която се пенсионира есента, но се грижи за децата ни от първа група. Това е и първият ми опит с топлия ембосинг - като за първи път и използвайки сешоар, мисля не е зле.
Хубава вечер на всички.

понеделник, 23 май 2011 г.

Дипломиране

Здравейте, ще съм много, много кратка и бърза.Отдавна не съм била толкова заета. Все пак успях да спретна една картичка за един абитуриент. От доста време се точа на този модел сако с елече, и бях правила подобен по-опростен модел, но сега реших, че поводът е специален и е редно да е малко по-елегантно :-) Много дами са показвали такива картички, в момента се сещам за Данка от Цветни фантазии. Не претендирам да е перфектна, но на мен много си ми харесва. Има и вътрешно джобче за парите и място за пожелание върху "ризата". Отива при Картичкофуриите.


събота, 7 май 2011 г.

Предай нататък два пъти

Здравейте всички, как е настроението след празника? То пък кой е казал, че празника е свършил, а? Преди около седмица се оказах последната късметлийка, която се включи в начинанието "Предай нататък" на Еси  - картичките и са страхотно нежни и елегантни. Радвам се, че ще получа картичка в стила на Еси.
 Днес се включих в същото предаване, но този път на CraftDiva  - блогът и е чудесен, въпреки, че не успях да разбера как да и стана последовател :-( Харесвам как съчетава цветовете и как във всяка публикация са изброени материалите, които е използвала. С нетърпение ще очаквам да получа изненадата си.
Та затова съм кръстила публикацията си така - Предай нататък два пъти.  Условие за участие е до края на 2011 година да изпратя изработени от мен неща на 5 записали се под публикацията, но тъй като аз се записах под две, автоматично удвоявам бройката и ще изпратя подарък на първите 10 записани тук.
Мисля, че идеята "Предай нататък" е страхотна. Най-голямо удоволствие ми доставя когато творя с мисълта за получателя. Тогава нещата сякаш сами се подреждат.
Толкова за сега дами. Време е за съботно-следобедно горещо кафе. И въпреки, че времето е разкошно, аз ще почерпя с една песен в която се пее за "...мързелив, дъждовен ден..."

четвъртък, 5 май 2011 г.

Просто така

Здравейте на всички. Днес няма да показвам картичка или каквото и да е, просто ми се искаше да кажа "здрасти" след като от уикенда не съм влизала в блог-пространството. Наложи се да влезем в болница със сина ми, което ми попречи да присъствам на срещата на русенските картичкофурии. Момичета, дано срещата е била страхотна. Изобщо няма да коментирам престоя си в болницата, нямам думи просто. Ще кажа само, че стая 26 на Първо детско отделение в русенската болница е най-странното място, на което съм творила - имах поръчка за една бутилка за утрешния празник и се наложи свекърва ми да го играе отряд за бързо реагиране. Донесе ми материалите, после една колежка дойде да вземе готовата бутилка, а сина ми беше така добър да бяга по коридора докато я доизкусурявам. В крайна сметка всичко се нареди и бутилката вече е при своята поръчителка, за съжаление без снимки. А кое е най-странното място на което вие сте творили?
След като преседяхме доволно много време според моите разбирания в болницата закрепихме положението и днес се прибрахмеее. Което си е достатъчен повод за радост. Ноооо, късметът си е късмет - два часа след като се прибрахме, научих че едната машинка за релеф "Texture Boutique" от играта на Хобисимо идва в къщи :-))))) Честито на малката ми фея Явора, която я спечели.
Имах време колкото да подредя след отсъствието си, да се изкъпя и да прегледам какво съм пропуснала из публикациите в блоговете, които следя - всички сте сътворили прекрасни неща и малко ви завиждам че сте имали време за любимото хоби. Но ще наваксам, най-важно е децата да са живи и здрави. Сега ви желая спокойна вечер. Отивам да храня домочадието и най-накрая да се насладя на пълноценен сън в собственото ми легло поне до......докато ми позволят малките хуни.
Спокойна нощ на всички.