Последователи

сряда, 31 август 2011 г.

За спомен от Франция

Преди време при една от поръчките ми от един български сайт за хоби материали, бяха объркали нещо и ми изпратиха комплект печати с френска тематика. Тогава от фирмата ми ги оставиха като компенсация за обърканата поръчка а аз доста се чудих кога ли пък ще ми се наложи да ги използвам. Обаче и този момент дойде. Нали помните, че в началото на август ходих до Франция. Мислех преди заминаването да направя на всички от групата по една картичка за добър път, но не ми остана време. И сега седмица 5 на Хобисимо   се оказа вдъхновението, което ми е нужно, за да направя 12  календарчета за следващата година. Така още една година децата ще си спомнят за невероятните 8 дена в Пуансе.  Разделих листите на две, по 6 месеца от всяка стана. Сложих и двете снимки, на които сме всички - едната с национални фанелки в лагера, а другата е от вечерта на концерта, на който нашите танцьори взривиха публиката. Гарнирах с кралски лилии, билет от ЕърФранс, Айфелова кула и разни други "френски" неща и мисля, че се получиха добре. Утре имаме среща и ще зарадвам децата.



понеделник, 22 август 2011 г.

За КМЕТА

И така - справих се! Ако помните, в предишната публикация ви помолих да стискате палци да се успея със сто задачи! Е, отчетите още не са готови, но се справих с нещо много по-важно и отговорно - албум за 53ия рожден ден на кмета на общината, който по стечение на обстоятелствата ми се пада и шеф. Обаче да отбележа, че албума го поръча друга колежка, не е от мен :-). Събота и неделя, децата и мъжа на самоотглеждане, прането на камара, кафемашината включена нон-стоп, работа от сутрин до вечер и воала - снощи в полунощ го завърших. Незнам как   стигнах долеглото, тази сутрин в 7,55 мнооооого бързо го снимах преди да го предам на поръчителката. То си личи по снимките колко скоростно са направени. Снимките описват целия мандат 2007 - 2011 година като започва със стартирането на предизборната му кампания и приключва със снимки от последните дни. Има и доста статии, понеже нашия кмет е медийна личност. Няма да ви обяснявам повече - ЕТО ГО! Много се гордея с него.
































четвъртък, 18 август 2011 г.

Завърнах се

Здравейте, здравейте, здравейте! Кой е казал, че август е месец за почивка???? Всяка година август ми е най-натоварено. Преди десет дена се върнах от Франция и едва сега намирам време да публикувам. За две вечери минах мноооого бързо през блоговете, които следя и трябва да ви поздравя момичета - КРАСОТА!!!!!
Сега по ред на номерата - Във Франция беше страхотно, въпреки, че не беше съвсем почивка. Ходихме като партньори по един проект, с една колежка водихме 10 тинейджъри. Страхотни деца. Бяхме на палатков лагер с още 30 деца от Франция, Италия и Румъния. Нашите деца бързо се смесиха с останалите, преминавайки езикови, географски и културни бариери. И като казах културни, това е нещото което ме впечатли най-много там. Не идеалните им пътища / самолета друсаше повече от автобуса/, не уредените им като картинки градчета, не идеално запазените им старини, а отношението към човека срещу теб. Невероятно, уважението към другия сякаш е като някакъв код на честта за тях.
Това сме ние:
Държа да отбележа, че танцьорите ни, макар и само 4 предизвикаха истински фурор.
Тук е момента да се похваля с наградките, които получих преди да тръгна.
От Снежи /Бежко "Под навеса"/ получих чудесна картичка и страхотна дървена кутийка, която да си украся, пълна с безброй чудеса. И нещо, което предизвика дивия ми възторг - онова нещо, което аз наричам стойка за картички и което ужасно много исках, но нямах представа от къде да си купя. Получих ги защото познах от какво е направена онази изключително интересна пейка. Благодаря ти Снежи!
Получих си и наградата от Детелина, която зададе картичкофурийско предизвикателство № 75 - картичка с коне, и което аз спечелих.
И дори вече си използвах единия лист от хартиите за да направя "Нещо за мен" за предизвикателството седмица 4 на Хобисимо Винаги съм искала да си направя тефтерче, като тези прекрасни бижута, които гледам из блоговете. Хиляди благодарности на Нели, че вече имам. Тадааам, представям ви го. И дори съм го именувала на мен, за да не се изкуша да го подаря на някого :-) Има малко брокат по флоралните елементи на листа, но не личи на снимката.


И в цялата августовска лудница, успях да спретна две бързи картички - едната за забождане в саксия за една колежка, а другата за една малка беболина.



И така, простете за дългия пост, но всички вие, макар и виртуални, много ми липсвахте. Стискайте палци да успея и с отчетите, и с интервенционните запаси, и с празника на града и със срока за участие в седмиците на Хобисимо. И с още нещо, но за него в следващия пост.
Лека нощ.