Последователи

петък, 30 септември 2011 г.

Черно и бяло 2

Няма да обяснявам отново за любовта ми към тези два цвята. Искам само да благодаря на всички, които изказаха мнение за първото ми черно-бяло представяне и да ви покажа втория си опит. Не е толкова елегантна, колкото първата, но е въздействаща по свой си начин. Правих я по скеч, ама като не помня къде го бях видяла! Малко трудно го интерпретирах само в два цвята, но мисля че се получи. Размера е 10 / 7,5 см. Малко странен размер, но се опитвам да оползотворя всяко парченце хартия, така че ....понякога се получават малки сладурчета. Като това

сряда, 28 септември 2011 г.

Черно и бяло

Отварям гардероба - черно и бяло. Класика. Отварям блога - черно и бяло. Да бъде, казвам и запрятам ръкави. Обичам ги тези два цвята. Вървят на всичко. И една червена перла за разкош. Нееее, не съм сложила червена перла, спазих условието на Краси. Представям ви я.
Отива директно при  зададеното от Краси /Щурчо/     Предизвикателство 85 "Черно и бяло" при Картичкофурии.
Естествено, че няма да мина само с една картичка в тези цветове, обаче другата утре.
Вълшебна нощ!

понеделник, 26 септември 2011 г.

Вълшебство за теб

Здравейте, аха-аха да изпусна срока но успявам да се включа и аз с визитка. Често съм си мислила как бих искала да изглежда визитката ми. Исках да е точно като нещо вълшебно, което ще те накара да се усмихнеш и се сетих за този тип изскачащи картички. Много си я харесвам и червеното определено е цвят, който използвам доста често и този път посегнах към него съвсем несъзнателно. Размера е 11 / 7, много се притеснявах да не стане голяма, но се оказва че това е един много симпатично среден размер. И въпреки, че направата и отнема време, мисля че бих могла да направя към 10-15 такива /мъъъънинко понамалени/  за специални хора.



После, водена от рационализма, реших че трябва да имам и такива с по-нормален за прибиране размер. Получиха се ето тези шаренки мъничета.Идеята е текста да бъде принтиран и изрязан директно от листа, но когато принтираш на работа и носиш в къщи обикновено се получава така. Оставих достатъчно разстояние между отделните визитки, но забравих да махна линиите с които оразмерявам. В резултат вместо да режа формите направо от листа, се наложи да изрязвам доста близо до текста и да лепя върху формите. Все пак реших да ги споделя с вас.

Това е от мен. Предизвикателството беше чудесно. Сега всички имаме визитки и това е добре. Остава някой да ни поиска :-))))))

събота, 24 септември 2011 г.

Най-бързия албум

Здравейте всички,
толкова рядко публикувам напоследък, добре поне че успявам да хвърлям по едно око на това, което публикувате вие. Ама като попадне човек в Сатурнова ли беше Нептунова ли дупка и като се забатачат нещата.....Дойде ми внезапна проверка на проекта - три дена! Изгоря ми принтера  /ама като гледам аз съм четвъртата с подобен проблем/, и сега съм все едно ръцете ми са вързани. Една колежка ми поръча албум за кръщене ама "за утре"!!! И аз нали съм от тия дето трудно казват НЕ, особено на приятел, казах че ще се постарая. Принтирах на работа, почнах в 20.00 вечерта, спах от 4 до 7 и в 14,30 колежката си взе албума с още не засъхнало лепило. Труд, който обикновено ми отнема средно 7-8 вечери....по моему се справих прилично, тя беше във възторг, който аз не можах да споделя поради усилията да не заспя. Ето част от страничките в албума за "канадчето" Валери:







Последната снимка представлява пожелания/наричания за първата, петата, седмата, петнадесетата и осемнадесетата година на детето. Залепени са лекичко по средата, така че да не се вижда какво пише вътре и да се отворят на съответния рожден ден.
В същия ден, в който предадох албума се развали казанчето в банята / хахахаха / и пак същия ден сутринта мъжа ми замина на път и се наложи аз да се правя на техничар, неуспешно за момента.
И пак в същия ден говоря с една приятелка по телефона да я питам как си представя картичките, които ми е поръчала за неделя, а тя казва "както ги направиш, ама не са за неделя ами за утре"!!!!!! И така, дремнах 3 часа и се захванах с картичките.

Не си харесвам оцветяването на мечето, но така става когато цялата енергия на света, събрана в човече 150см, което се опитва да ти говори със 120 думи в минута, ти виси на главата докато оцветяваш. И накрая пита "ами тая заврънтулка ей там що не я сложиш и нея"?
Така, стискайте палци да си намеря принтер със същите консумативи на културна цена, че моя май няма да възкръсне. Ще се опитам все пак да се включа в някое и друго предизвикателство.

сряда, 7 септември 2011 г.

Моето място

Здравейте дами.
Първо многооо се извинявам  на Анджи, че чак сега ще се похваля с получената от нея  "предай нататък" картичка. Чудесна е с тези ембоснати заврънтулки на бонбонено розовия фон,  текстовото сърце, цветята и най-много декоративната игла /много ги харесвам тези игли/. БЛАГОДАРЯ!
Преди време няколко дами показаха местата си за творчество. Е, дойде ред и аз да покажа своето - успях да го снимам подредено :-)   Когато започнах работа реших, че ми трябва мой си "кабинет" както съм гледала по филмите. Най-подходящото място се оказа терасата - остъклена, не се ползва почти за нищо, хем съм уединена, хем следя децата от близо.  Съпруга ми ми подари бюро
 и ...така започна всичко :-) Пиша, пиша, пиша и докато си почивам - правя по някоя картичка. Обаче мястото за всичките ми атрибути прогресивно намаляваше. До днес, когато се сдобих с това прекрасно нещо!

За тези, които още не са разбрали - това е бившия ми прозорец между терасата и спалнята. От страната на спалнята има стъкло. А най-хубавото е, че има мнооооого място за всичките ми цветя, хартии, перфоратори, печати и всички други творчески неща.
Много съм щастлива! И така мили дами, ако някоя все още се чуди къде да си спретне кътче само за нея - терасата е чудно място. Вижте моята :-)

вторник, 6 септември 2011 г.

В последния момент

Здравейте. Хващам последния момент и се включвам в няколко седмици на Хобисимо.
И така:
За седмица 3 декорирах дървената кутийка, която получих като награда от Снежи /Бежко- Под навеса/.


Не бях сигурна обаче дали се приемат такива кутийки и за това реших подаръка за племенника ми, който ще е първокласник да бъде в кутийка. Няма да показвам съдържанието, понеже майка му също има блог и ще види изненадата :-)

За седмица 6 използвах останали парченца хартия , за направата на снежинките. Винаги правя така - събирам малките парченца и когато имам свободно време си перфорирам фигурки и си ги прибирам за когато ми дотрябват.
За седмица 7 имам второ предложение, което ще отиде и при КФП 82 Чисто бяла картичка.

Най-много ме затрудни седмица 8 - Цветно вдъхновение, и то защото веднага ми се оформи идея, но като разгледах публикуваните картички и видях идеята си интерпретирана по два различни начина, което наложи да променя първоначалния си замисъл. В крайна сметка се получи семпла картичка, която обаче аз си харесвам.
Толкова за момента. Все пак съм доволна, че успях да се включа с участия във всяка от седмиците на Хобисимо, което за мен си беше огромно предизвикателство, но УСПЯХ!

събота, 3 септември 2011 г.

Релефни

Бързо здрасти на всички творящи и блогоразглеждащи дами. Опитвам се много сериозно да излъжа времето, за момента безуспешно. На фона на работна събота, ремонт в мястото ми за творене, подготвяне на първокласничка, превръщането ми в официален фен и фотограф на детския танцов състав в града и двата междинни технически отчета.......постижение е, че въобще знам къде се намирам. Но съм си обещала, че ще се включа във всичките седмици на любимите ми Хобисимо. И така снощи се роди първата картичка - кафявооранжева. Обичам я тази комбинация, много ми е топла. Обичам и пеперуди, но това вече се знае. Има релеф и отива при Хобисимо.
Случвало ли ви се е да сънувате картичка? Аз я сънувах и сесъбудих с ясната идея как ще изглежда. И докато си пиех кафето /за щастие съпружието и двете хуни спяха/ бързичко я спретнах. Изчистена, с релеф, в три ньоанса на синьото и, разбира се с пеперуда! И също отива при Хобисимо.
И така, до следващата публикация. Успявам да минавам набързичко през блоговете ви и поздравявам всички за чудесните неща, които ръцете и сърцата ви сътворяват.