Последователи

неделя, 29 април 2012 г.

Розовко

          Минавам за едно бързо, слънчево здрасти, че времето е тооооолкова хубаво - само за разходки. Този календар вече е при Ками за това спокойно ви го показвам. Това е вторият ми такъв, но специално в любимата розова гама на Ками. Трябваше да го получи за имения си ден на Цветница, ама нали съм си завеяничка, а днес, а утре.....та......онзи ден. Обаче вече е при нея и я е зарадвал, което си беше и целта на занятието.
         Харесва ми да правя такъв тип календари, много даже! Догодина пак, че тази година я преполвихме.
     Хайде, чао и слънчеви разходки!

неделя, 22 април 2012 г.

Първи опит за ВИНТИЖ

    Здравейте хартиени дружки,
на Вашето внимание първия ми опит за ВИНТИЖ  /Боже, дори не съм сигурна дали правилно изписвам думата/  :-)
    Обожавам да разглеждам вашите творения в този стил, толкова ми е нежно и романтично, но не съм убедена, че съм съвсем на ясно какво точно включва и има ли няма ли ограничения някакви цветови..... Та за това много се изненадах сама от себе си когато реших да се пробвам в този стил, но.....просто поръчителя, получателя, вдъхновението и една салфетка смесиха съставките си в перфектна комбинация. Получателката е една много фина дама, класната на моята първокласничка. Поръчител е изключително усмихнатата и и позитивна дъщеря. В салфетката се влюбих още щом я видях и съответно изкупих всички налични в книжарницата. А вдъхновението е ето  този сайт , обаче публикацията не намирам :-(
    Това е кутия за бижута преди моята намеса:
   А това е същата кутия, след моя пръв опит с краклето и винтиж стила
   Кутията за бижута си има и другарче - албум пълен с топли спомени и обичта на една дъщеря. Исках да е в същия стил и десен, за това използвах пак същата салфетка. Обикновено или правя декупаж върху хартия, или си правя хартия с домакински фолио. Този път обаче ми хрумна великата идея да си сканирам салфетката и да получа хартия със същия десен. Местата на прегъването си личат ако се вгледаш, но пък си пасват с ефекта на старинност, който търсех.

  И така, показах ви първия си опит! Сигурна съм, че има още много, много да уча  /особено в старанието си да не претрупвам нещата/, но като за първи опит съм доволна от това което се получи. Най-важното е че разчуствахме получателката.
   Сега чакам тежката ви дума на специалистки :-)

сряда, 18 април 2012 г.

Полуфабрикати :-)

Дъждовно усмих момичета,
времето на вън хич не ми пречи на настроението, ама ХИЧ!
Чудите ли се какво е "полуфабрикати"? Така наричам готовите тефтери, които обличам в нови дрешки! Не махам кориците им а работя направо върху тях. Е, на по-малките които позволяват експерименти махам кориците и правя нови. Харесва ми да си правя декупажни корици, макар още да не съм голяма майсторка на декупажа.
Тадаааам няколко тефтерчета, просто така, за настроение :-)
Желая ви усмивки и слънчево настроение!

вторник, 17 април 2012 г.

За момчетата и рождените дни

Здравейте момичета,
със закъснение ви пожелавам светли празници!
Сещате ли се за онази детска песничка ...Всеки малък мъж мечтае миг поне да е силен и сам....
Е, и моя малък мъж вчера порасна и достигна така важните 5!
Това са поканите, тази година как така реши да не са с Макуин незнам!!!


 Ето го и малкия "голям" мъж с тортата /Макуин естествено!/
Ето и кошничките, с които казахме "Благодаря, че беше мой гост" на всяко детенце /Благодаря на Гери, че реагира много бързичко с едно клипче за тези толкова лесни кошнички/

И докато течаха приготовленията за рождения ден на Тошко, все пак успях да спретна една бърза картичка с ключодържател за племеника. Оказа се, че ми е много приятно да правя разни малки джунджурийки :-)

Сега ви пожелавам хубав ден, отивам да си направя голяяяяямо кафе и се захващам с разчистването на пораженията от празника!

вторник, 10 април 2012 г.

3 от 3 - НИЯ

За момента това е последния албум, който сътворих. За една малка чаровница, принцесата на мама и тате. Няма да се впускам в обяснения и направо ви го показвам:

















































Толкова за днес, наблягам на снимките вместо на обясненията. Желая ви хубав и усмихнат ден!