Последователи

събота, 26 май 2012 г.

Макове

Любимите ми макове! Най-красивия букет за мен е от полски макове, метличина, маргаритки, житни класове и разни разнообразни тревички. Няма какво повече да обяснявам, освен това, че си харесвам картичката много. И мака си харесвам много! Когато си намери получател, ще сложа и подходящ надпис. А сега я пращам директно в  предизвикателството на Маги



Слънчево настроение мацки :-)

петък, 18 май 2012 г.

Кралицата на бала

1, 2, 3 .....12 - това броене леееко ме изнервя! Но пък децата явно се забавляват. БАЛ! Всяко малко момиченце си мечтае точно за това - една вечер като принцеса.
Направих кутийка за една абитуриентка с място за парички и пожелание. Има хора, които трудно възприемат черното като цвят за поздравителна картичка, но аз го харесвам. И в случая черната дантела много добре изпъква на розовия фон. Видях идеята в един руски сайт, но си рисувах моделчето сама. Хареса ми как стана, може би само мааалко по висока трябва да я направя.
Включвам я в предизвикателството на Дани


Хубава вечер милички :-)

събота, 5 май 2012 г.

Рамчица

Здравейте момичета,
изобщо няма да се впускам в дълги обяснения, но съм много доволна от последното си творение.
Това е една нестандартна рамка за 6 снимки. Пластмасов куб, който се отваря и във вътрешността му се поставят снимките. Видях я случайно в един магазин и моментално се влюбих в идеята. Изкупих ги всичките, за съжаление само 3 :-(
Когато моя приятелка ме помоли да направя "нещо" за рождения ден на сина и, който става на 12 и е изключително позитивно, усмихнато и харесващо красиви неща дете, веднага се сетих за рамката. И така, въоръжена със снимки и огромната обич на майка му, се получи ТОВА:
На последната снимка се вижда как се отваря рамката. Направих вътрешността като кутийка, в която да може да се "скрие" нещо - все пак си имаме работа с тинейджър :-) Но съм най-доволна, че детето е достатъчно зряло за да разбере силата на семейството, приятелството и любовта!
И така, и аз, и мама и Михаел сме много доволни от крайния резултат!
Честит рожден ден, Мишо!
А на вас, момичета - хубава вечер!

петък, 4 май 2012 г.

Т...очки :-))))

Като се замисля от кога не съм участвала в предизвикателство и .... чак не се сещам. Обаче точките са ми на сърце и честичко ги използвам.  И въпреки това мислех да не участвам, никаква идея нямах за картичка. Докато днес, докато търсех едни други хартийки попаднах на тази - ще ви издам една малка тайна - една сладкарница ми подари огромен календар в началото на годината, който аз няма къде да закача, но който много услужливо е от 6 огромни страници. На всяка страница има по 12 квадрата 15х15см. Просто така са решили дизайна, страхотни цветове, гланцирана хартия, торти, цветя, панделки и всякакви други красоти....та именно от този календар е фона на картичката ми. Не знам на снимката дали си личи, но всъщност представлява небрежно нагънат плат на точки. Малко от новия ми любим бордюрен пънч и той с мноооого точки....и малко камъчета, които също са точки....и надписа върху кръгчета-точки. Изобщо точки, точки, точки. И хващам почти последния момент на предизвикателството на Фани при Картичкофурии

Хайде, хубава вечер дами, топла и нежна :-)

четвъртък, 3 май 2012 г.

Рождени дни

Като почнат през пролетта едни рождени дни...май само през декември има повече :-) Малък мъж на 2 и голям мъж на 8 бяха двамата получатели.
Оцветяването ми е много кофти, и как реших влакчето да е в тези цветове....но като за изработена за час и половина .... Радвам се че започвам да задобрявам в подреждането и съчетаването на хартийки, поне според мен де.
И след като поисках съвет от дамите в Консорциума на картичкофеите какво би впечатлило 8 годишен младеж, все пак се спрях на Бен Тен. И добре че сина ми има една книжка с такива малки картинки за оцветяване та спасихме положението. За нея имах повече време - цял следобяд :-)  Младежа я е харесал, което е най-важното!
Хубава вечер творящи дружки :-)