Последователи

сряда, 6 юни 2012 г.

Съкровищата на Даниел

Здравейте,
днес ще ви покажа моята интерпретация на кутийките за бебешки съкровища. Умишлено едната кутийка не е за пъпче, тъй като не всяка мама пази пъпчето на детето си. Това ще е част от подаръка за кръщенето на един малък бонбон. Няма какво друго да добавя. Има и картичка, но пропуснах да ги снимам заедно :-)
Това е. Картинките ми седят малко бледи на този така прекрасен и любим мой фон, но не посмях да оцветя с акварелни флумастри и заложих на моливите.
И тадам ...още една обща работа. Двете с Явора ставаме голям тандем :-) Една приятелка, която много обича Явора /и съответно получава същото количество обич/ си купи тюркоазени сандали с думите "малко няма с какво да ги нося, но са толкова хубави......". Познато нали :-) В последствие се сдоби с един гердан в подходящия тон а аз реших да я изненадам с обици, за да станат комплект. Явора ме наблюдаваше докато ги правя и попита : Ами на какво картонче ще ги закачиш за да са като истински :-) Предложих и тя да направи картончето, но според нея Йоана /това е мацката/ заслужава картичка. Принтирах и картинката, тя я оцвети, изрязах и картончето а тя си го сгъна, направи отворчето и залепи картинката. Дори снимките са нейни :-) Май ще ми хареса да имам помагачка. Това ще е второто ни участие при Вели и Наско и ще спрем, за да има място и за други участници. Хайде творящи мами, баби и дечица - срокът почти изтече :-)

Хубава вечер на всички!
Аааа, като се замисля, не отговаряме на условието на Вели и Наско, тъй като картичката и обиците не са изработени за определен празник а просто така, тъй че няма да се включим там, но вие не пропускайте!

понеделник, 4 юни 2012 г.

От учителя с любов

Здравейте забързани момичета :-)
топлото време май по-честичко ви задържа далеч от любимите хартийки. Нормално е!
Минавам бързо-бързо да ви покажа едно албумче. Знаете, че съм абсолютна фенка на албумчетата. Това специално го поръча една много мила класна на един второкласник. Младежът ще заминава да живее в голееееемия град и на есен няма да е с другарчетата си, така, че тя искаше да му остане някакъв спомен от времето, прекарано с приятелчетата. И се роди идеята за този албум. Лично аз много, много си го харесвам. Има тагчета с броя на съучениците му, които са скрити под снимките и на които децата да му напишат пожелания. Та в най- общи линии това е! Не знам малчугана колко е бил впечатлен, но майка му определено се разчувства.
На добър път Анди!
А следващото нещо, което ще ви покажа са така любимите ми на последък момчешки и момичешки кутийки. Ето тази мацка  ги прави свадбени, но аз толкова ги харесах, и реших че стават за всичко. В случая за едни абсолвенти. И тъй като времето много ни притискаше хванах моята малка последователка да ми помага. Хем да не остане с впечатлението, че мама само я кара да чете през ваканцията / списъка с книги за първи клас е ....ужасен/. И така, изпратихме малкия любопитко да досажда на дядо си и ние запретнахме ръкави. Явора очерта момичешките шаблони, а мама момчешките, че са по-трудни. После тя наряза панделките и дори им нагря крайчетата на една свещичка за да не се нищят. Мама сглоби кутиките а Явора залепи камъчетата на папийонките. Пъхнахме пожеланията вътре и вече са готови да зарадват батковците и каките, които ще поемат по своя важен път. С общи усилия се справихме за един цял ден! Е и дядо помогна много като държеше пипливите ръчички на Тошко далече от нас :-).

И понеже са за празник, и се справихме заедно, ще ги покажем при Вели и Наско Дано отговаряме на условията, тъй като празника не е наш личен :-) Но пък за мен е празник, че детето ми предпочита да реже и лепи, отколкото да се взира в екрана на телевизора.
Хубав, усмихнато-успешен ден момичета!