Последователи

четвъртък, 25 юли 2013 г.

Назад във времето

Мили мои, от известно време наблюдавам странно явление - прелитат едни публикации съдържащи думата "лексикон" в заглавията си, но да си призная реших, че пак е нещо със записване и изпращане а аз толкова съм скарана със сроковете както знаете, че въобще не погледнах подробно за какво се отнася. Обаче ровя си сега Фейса, понеже основно там се подвизавам и виждам Пламнито и тя публикувала Лексикон! Абе, чакай, казва си, да видя пък това какво е! Лелееееее колко прекрасна идея се оказа! А въпросите към нея бяха страхотни! И ми се прииска и аз да отговоря на едни такива въпроси. И представете си, оказах се първа в списъка и!!! Безкрайно съм щастлива :-)
   Ето ги и моите 10 въпроса, зададени от Пламнито:
1. Коя си ти - с 5 думи? - аз съм влюбен слънчев стих , приятел и буря!
2. Кое е нещото, което може да те разсмее до сълзи? - За съжаление напоследък основно хорската глупост, наглост, самовлюбеност ...
3. Как предпочиташ да си пилееш времето? - Едно единствено нещо е факт - времето никога не ми стига!!! Обикновено малкото си свободно такова прекарвам в малкото си офисче на терасата, докато едното ми око и ухо са при децата в стаята :-) Мултифункционална съм! Нооо, знам как искам да пилея свободното си време - китни български градчета и села, малки схлупени къщурки, поляни, рекички, децата, любимия и разходки, разходки, разходки...
4. Кога и как разбра, че хобито е част от теб? - Винаги е било! Сега, когато се замислих за тези лексикони се сетих, че като ученичка съм направила без да разбера първия си скрапбук албум с вестникарски изрезки и снимки на ЕЛВИС!
5. Кое е най-скъпото ти нещо, което има истинска стойност за теб? - Кое освен децата може да има смисъл и стойност в този живот? Въпреки, че понякога си крада от вниманието което трябва да им дам, само те дават смисъл на всеки ден :-)
6. На какво/кого се доверяваш в твоят живот? - Доверявам се основно на себе си и интуицията си. Вярвам, че някой вече е написал съдбата ми и ме води с лека ръка. И до сега винаги нещата са се случвали някак леко. Просто вярвам че каквото и да се случва причина си има
7. Кой е най-силният момент в любимият филм, книга или песен? - Охххх, Плами, това е трудно :-) имам доста любими книги, филм скоро май не ме е впечатлявал, но от известно време съм влюбена в една песен. песента не е нова, просто аз сега я открих. Вероятно е отражение на мен самата, но ме кара да настръхвам всеки път като я слушам / а когато я открих я слушах непрекъснато в продължение на 8 часа!/. Подарявам ви я!
8. Знаеш ли къде са сега приятелите ти? - Ами....почти със сигурност. Давам титлата "приятел" на много малко хора, така че не съм затруднена в отговора си изобщо :-) 
9. Колко е достатъчно за да си удовлетворен? - всъщност много малко :-) Да знам, че любимите ми хора са добре, Да знам, че сутрин, когато пожелая "Добро утро" успявам да усмихна поне един човек и правя деня му малко по-добър, Да успея да остана спокойна, докато някой съвсем целенасочено ме провокира /това ми е много трудно :-)/ Изобщо всички дребни радости ме правят страхотно удовлетворена!
10. Какво ще пожелаеш на теб и на мен? - Здраве! Здраве, Вяра, поне един Истински приятел и когато остареем, всичките истории, които ще разказваме на внуците, да са в резултат от хубави спомени :*
 И моите 7 са:
Слънчевата Ками-Бонбона
Снежето от Под навеса
Петя от Мишо-Бохо
Юлето, която ми е съвсем в съседство :-)
Диди от Пеперудена дъга
Дани от Цветни фантазии
Веси

А моите 10 лексиконски въпроса са:
1.Опиши се през очите на приятел.

2.Кой е най-хубавия ти детски спомен?

3.Ако нямаше хобито си, с какво щеше да се занимаваш?

4.Кой е любимия ти продукт в хобито?

5.Ако живота ти е филм опиши го с три изречения.

6.Коя е последната книга, която купи?

7.Кое те "разтапя"?

8.Какво те ядосва?

9.Концерт, кино или театър?

10.Естествено - пожелай ми нещо :-)

Та така мили мои. Не съм много активна в блогопространството, но тези които са ми приятели във фейсбук знаят, че всъщност не е така :-)

3 коментара:

  1. Ех, Павчи, толкова мило и приятно ми стана докато чета лексикона ти, че ми се прииска да отговоря на въпросите ти! Желая ти здраве и вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
  2. Ха така, и аз ще имам лексикон :)))) Поли, беше ми приятно да прочета твойте отговори :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Беше ми забавно и интересно! :)

    ОтговорИзтриване